6. Listopad 2018.
Urbani monah

Ovih je dana u izdanju biblioteke "Snaga za život" iz tiska izašla knjiga "Urbani monah", Lectio divina u svakodnevici. Duhovno je to štivo pisano kao osobno svjedočanstvo autora Dinka Klasana te članova molitvenih zajednica Hosana i Jošua. Tema knjige je meditativno kontemplativna monaška molitva Lectio divina gledana kroz iskustvo današnjeg čovjeka i Kristova spasiteljska snaga koja se oslobađa u onima koji tu molitvu mole. Zaboravljena i nedovoljno poznata kršćanska mistika danas je zamijenjena falsifikatima New age-a koji unose velike zablude u duhovni život modernog čovjeka te ga odvlači od jedinoga i pravoga Boga. Cilj je ove knjige čitateljima obratiti pozornost na postojanje i snagu kršćanske mistike toliko blizu svakome od nas, a toliko nepoznate današnjem čovjeku.

Iz predgovora urednika izdvajamo: "Posebnost ove knjige je u tome da dolazi iz 'pera' i osobnog iskustva našeg suvremenika koji piše jednostavno, poticajno, u skladu s Učiteljstvom Katoličke crkve ali u formi osobnog svjedočenja. Dinko ovdje dijeli svoje trijezno oduševljenje u jezgrovitim poukama, ponegdje čak u kratkim crticama - poticajima, kojima želi olakšati čitatelju da i on krene tim putem."

Kako su knjiga i distribucija besplatne, a cilj je upoznavanje Božjeg naroda s ovom molitvom, knjigu je moguće dobiti isključivo na molitvenim susretima molitvenih zajednica koje nam se za to jave putem maila

info@hosana-kmz.hr

U nastavku slijede mjesto i vrijeme okupljanja zajednica na koje možete doći po besplatni primjerak knjige "Urbani monah".

Bjelovar:

"Hosana", petak u 20.00, Gudovačka c. 85.

Zagreb: 

"Prijatelj Isus", srijeda u 19.45, Sveti Duh, župa Sv. Antuna Padovanskoog, zajednica se okuplja u kapelici Svetog Duha, iza župne crkve.

Udruga "Snaga za život", pratite rad udruge na: http://www.snaga-za-zivot.hr/, knjigu možete dobiti na njihovim seminarima.

Zaprešić:

"Gorušičino zrno", petak u 20.00, kapela Marije Kraljice apostola, Zaprešić II.

Galerija slika: