22. Listopad 2018.
Dinko 3

Početkom listopada u izdanju biblioteke “Snaga za život” iz tiska je izašla knjiga “Urbani monah – Lectio divina u svakodnevici”, a prvo službeno predstavljanje održano je 20.10.2018. za vrijeme redovnog karizmatskog susreta Snage za život u Zagrebu.

Radi se o štivu koje je pisano kao osobno svjedočenje autora Dinka Klasana, angažiranog katoličkog laika i poduzetnika te članova molitvenih zajednica Hosana i Jošua. Tema knjige je meditativno kontemplativna monaška molitva Lectio divina gledana kroz iskustvo suvremenog čovjeka te Kristova spasiteljska snaga koja se oslobađa u onima koji tu molitvu mole. Zaboravljena i nedovoljno poznata kršćanska mistika danas je zamijenjena falsifikatima new age-a koji unose velike zablude u duhovni život današnjeg čovjeka te ga odvlače od jedinog i pravog Boga. Cilj ove knjige je obratiti pozornost na postojanje i snagu kršćanske mistike toliko blizu svakome, a opet, toliko nepoznate.

Iz predgovora urednika izdvajamo: “Posebnost ove knjige je u tome da dolazi iz ‘pera’ i osobnog iskustva našeg suvremenika koji piše jednostavno, poticajno, u skladu s Učiteljstvom Katoličke crkve ali u formi osobnog svjedočenja. Dinko ovdje dijeli svoje trijezno oduševljenje u jezgrovitim poukama, ponegdje čak u kratkim crticama – poticajima, kojima želi olakšati čitatelju da i on krene tim putem.” – Dražen Bušić

Svi pristuni na promociji dobili su besplatan primjerak knjige koja je u cijelosti namijenjenoj za dijeljenje zainteresiranim vjernicima.

Autor: Snaga za život