O nama KMZ Hosana

Molitvena zajednica Hosana je zajednica vjernika laika koji se okupljaju na zajedničke molitvene sastanke, slavljenja Isusa Krista i druženja. Večina članova ima iskustvo novog rođenja u Duhu Svetom i Duhom pobuđen osjećaj za snažniji odnos sa Živim Bogom. Zajednica okuplja vjernike katolike radi molitve, izmjene iskustava, osobnog duhovnog napretka pojedinaca i zajedničkog djelovanja, kako bi što bolje služili bližnjima, svjedočili za opće ljudske vrijednosti u svijetlu Kristovog nauka.

Prije svega svojim iskustvom želimo pomoći svima koji prolaze isti put koji smo i sami prošli tijekom novoga rađanja, (Iv, 3.3). Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći. (Heb, 2.18)

Radi ispunjenja ciljeva molitvena zajednica u okviru svojih mogućnosti pokreće razne aktivnosti koje Vam želimo predstaviti na ovoj internet stranici. Prepoznate li se u čemu spomenutom na ovim stranicama znajte da smo otvoreni da nam se pridružite. Molitvena zajednica Hosana redovito se sastaje već četiri godine a večina članova ima duže iskustvo susreta sa Živim Bogom. Pojedini i preko deset godina. Zajednica surađuje i s drugim molitvenim zajednicama Obnove u Duhu Svetom Katoličke crkve, kao i naprednim pojedincima, kršćanskim intelektualcima, udrugama i inicijativama. Otvoreni smo za suradnju na veću slavu Božju.